Heloł. Ze mną nieco lepiej w temacie zdrowia, ale czuję się od paru dni jak matka noworodka, bo Java po operacji wkurza się na swój kołnierz i budzi mnie po kilka razy w nocy. Wyglądam jak zombie, ale idzie ku lepszemu! Na horyzoncie ferie i chwila cudnego wypoczynku, więc nastrój od razu lepszy.
Dalej ciągnę temat śniadań i pomysłów na nie. Szybkich, smacznych i zdrowych. Dziś będzie takie jakie zrobicie w minutę, jedyny minus to to, że powinno postać chwilę w lodówce. Jadłam też i bez tego kroku, więc jak się śpieszycie to nie przejmujcie się tym zupełnie. W sumie to nie wiedziałam jak nazwać to „danie”. Smakuje jak mango lassi, jest to jednocześnie pudding z nasionami chia, a przez dodanie owoców wygląda jak bardzo popularne teraz na instagramie acai bowl- tyle, że z mango. Wybaczcie tę tropikalną miseczkę- jak pisałam czuję się jak matka noworodka czuwając nad pooperacyjnym psem. Może wy macie pomysły na nieco bardziej inspirującą nazwę?
TROPIKALNA MISECZKA ŚNIADANIOWA Z MANGO
szklanka musu z mango- zblenduj miąższ mango lub użyj gotowego- ja kupuję gotowy mus w Piotrze i Pawle z mango Alphonsoszklanka gęstego jogurtu greckiego
4 łyżki nasion chia
banan
kawałki kokosa
kiwi
marakuja
kaki
mango
Blendujemy jogurt, mus z mango i nasiona chia. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy kawałkami owoców i kokosem. Każda łyżeczka smakuje latem, a nasz nastrój od razu się poprawia
bardzo mi się podoba!
jestem w fazie zachwytu mango lassi (malinowego zwłaszcza!), więc nie omieszkam spróbować Twojej miseczki 🙂
nasiona chia tak na sucho, nie namoczone wcześniej w mleku kokosowym / jogurcie?
mój zachwyt tutaj:
http://www.zwidokiemnastol.pl/index.php/przepisy/mango-lassi-w-dwoch-wariacjach/